Hardangervidda 2006.

Så er vi da atter på Hardangervidda, på vandring mot nye forlokkende mål - denne gangen til noe helt nytt, både for "gammelreven" Thorleif og meg selv.
Vi har blitt invitert av en annen gammel "Hardanger-rev"; Frode, til fiske et helt nytt sted, men et sted, fra hvilket han på forhånd oppvist å ha hatt et forholdsvis (forbannet) godt fiske. Et fiske som inngir oss forventninger, ...

-Thorleif og Frode - forventensfulle, og med tunge førstedagsbører opp langs elva, ... - det er jo en del å få med seg på disse turene, men vekta står jo alltid i forhold til komforten en legger opp til, og akkurat på denne turen, har vi ikke tenkt å fornekte oss noe, ...-Undertegnede skymmer utsynet foran et fint fossefall, og lurer samtidig på om det ville nyttet, å kaste ut noe i elva, ved hjelp av den fine nye stanga, som jeg kjøpte til meg selv som julepresang, sist det var aktuellt, ...?-Nei, men se på "tusan", her er det fisk jo!.
Men den nye stanga, og snella, hadde en dårlig kveld, og fisken ble derfor tatt på lånt utstyr. De påfølgende dagene derimot, funket dem bra! Det gjelder å være ute på riktig dag, og tid, med disse nye tingene;-))-..., og stort var det jo, med en gang.
Ikke rart gubben ser fornøyd ut.-Det blir flere fisk ut på kveldninga, og snart har vi mer enn nok til å fylle ABU-røyken, med både stort og smått.-Jeg føler jeg gjordt mitt for kvelden, med hittil største, (1,9 kg), og i tillegg har vi jo flere mindre som passer akkurat i røykeboksen. Jeg tar derfor livet og fisket helt med ro, og ordner isteden med omega-3-rik kveldsmat, kveldskaffe (med noe attåt) og har det helt på topp, ... til Frode kommer flåsendes hjem til leiren, nedtynget av et monster av en fisk, ... ...-Sjokkert, er i brist på bedre beskrivende vokabulærer et mildere uttrykk for hva vi opplevde når han tråkka inn i lyset fra leirbålet, og blendet oss med denne skapningen.
Herregud, Frode! Hva kommer du med!? - Er det sant, ..!!??-Frodes (første) ørret-"monster", ... Fyttekatta, hvilken fin fisk!-Det har blitt en ny dag, det er varmt og behagelig, og solen stråler over leiren vår, dagen lang.
Å sove i lavvo er det første gangen jeg gjør. Det er plass til 8, så 3 mann får dermed rikelig med plass. Herregud, hvilken luksus, ...-Etter gårsdagens gode start på fisket, er det både fortjent og deilig bare å ta livet helt med ro, dagen etter. Frode og Thorleif gjør en god jobb, med akkurat det.-Har man fått den fisken man skal ha, kan man heller offre blomstrene og de ellers naturskjønne omgivningene oppmerksomhet. Det er mye fint å se, så lenge øynene er åpne.-Det er fint vær, vi bruker dagen til vandring, og kommer til den ene fine plassen finere enn den andre, ...
Foto: Thorleif Bruun-Fra storsteina har jeg god utsyn og overblikk over elva, men å se noen fisk, det er ikke lett - selv når en kan være sikker på at dem er der, et sted ...
Foto: Thorleif Bruun-Men så er'e på'n igjen. Frode lar ikke fisken få hvile lenge.-Det blir ørret til middags, ikke helt overraskende.
Gjett, om dette smaker, ..?
Det eneste som trengs, er smør, salt og citronpepper. Hmmm, ...-Frode ser ikke helt missfornøyd ut, der han står, med "stormett" mage, og restene etter et snart ferdig fordøyd fisklik hengendes i greina,...
Vel, det går ann å være glad, etter en slik fangst, og middag. Og det blir vel noe til reven da, ser det ut til, hvis han rekker opp da, ...-Med godt vær og god fiskelykke - som sikrer oss proteinrik, sund og god mat - er det ikke så vanskelig å være glad, og ha det godt i villmarka, ...
Foto: Thorleif Bruun-Når vi ikke fisker, går vi turer langs elva. Men den er lang, og vi rekker bare en knapp "promille", men oj, så fint det er hvor enn man kommer, ...-Ferdig for fiske?-Vakkert?
Foto: Thorleif Bruun.-Ja, en sån fin kveld, er de fristende å bare bli sittendes å nyte, ...
Men "jobben" venter-Nei, men har du sett, hva Toffa kommer dragendes med, ..?
Foto: Thorleif Bruun.-Toffa har funnet en passende posetur - stilig! Imponerer garantert på damene.-Når en vet hvordan en vanlig 0,9 liters Trangia kaffekjele ser ut, så skjønner man her, at fisken er stor.-Ja, den var jo ikke dårlig denne heller.
Foto: Thorleif Bruun-En dag, når Frode og Toffa går tur opp på fjellet, var det min selvpåtagne oppgave å ordne med røkt fisk til middag. Med min normalstore ABU-røyk, fikk jeg røyke 4 omganger, før den ene fisken var ferdig. Her, er halve bakdelen på fisken!-Kvelden kommer, og vi fisker, og vi får, ..., vel i hvert fall Frode! (Han er en fæl fiskermann!).
Foto: Thorleif Bruun-Grov fisk!-Toffa sitter med salig blikk! Men, hvem er ikke salig? Etter et sånt fiske som vi hatt?-Parti av elva.-Parti av, ... Nei, stort sett hele gubben, ... som står fornøyd og tenker tilbake på alle de fine fiskene, ..., ..., Herregud, hvilken tur! ... ... Herregud, hvilket fiske!-Frode, "guiden" vår, (som også er vår daglige kollega på jobben i Nordea IT), får avslutte - og toppe, ... bedre blir det ikke, ...!!!
Foto: Thorleif Bruun-Å, Herregud, hvilken fisketur, ...!
Foto: Thorleif Bruun


Til dem som måtte være interessert, her er vekta til de 10 største:
3,8 - 3,8 - 3,0 - 2,5 - 2,1 - 1,9 -1,8 - 1,4 - 1,1 - 1,0

Jeg har aldrig vært med om makan, og kan bare konstatere, i ettertid, at jeg fått vært med om noe, som egentlig tilhører en forgangen tid - den gangen da det var bra fiske - en tid som aldrig kommer tilbake, men som noen ganger tydligvis fortsatt kan vise seg, som et glimt fra før, ... men bare når alt stemmer, til 100%
Nå, fikk vi oppleve det!

Takk til Frode, som inviterte oss, og lot oss få være med om noe slikt!
Det blev en fisketur, som blir et minne for livet, ...

Hilsen,
Anders.